Publicació

Què sabem sobre l’efectivitat de les tecnologies digitals en l’educació?
L’ús de les tecnologies digitals en la pràctica educativa té un impacte positiu en els resultats de l’alumnat de totes les etapes. També contribueixen a l’augment de les actituds positives dels i les alumnes envers àrees com les matemàtiques i les ciències, tant a primària com a secundària. Ara bé, perquè l’ús de tecnologies digitals efectivament produeixi millores en l’aprenentatge cal una tutorització intensiva per part del docent i oferir entorns digitals que afavoreixin la col·laboració i la cooperació entre l’alumnat.
Per altra banda, les evidències indiquen que l’aprenentatge híbrid és més efectiu que l’aprenentatge online, i també pot ser-ho més que l’exclusivament presencial si es garanteix una forta presència docent i es garanteix un bon equilibri entre activitats asíncrones (que promouen l’aprenentatge i la reflexió, i són més flexibles) i sincròniques (que afavoreixen la implicació i motivació de l’alumnat).

- Consulta la nota de premsa
Relacionats
Autors
Actes

01/01/1970 18:00h - 19:30h
L’educació en digital. Què funciona i en quines condicions?
Ja abans de la pandèmia de la Covid-19, a Catalunya s’estaven fent molts esforços per incorporar les tecnologies digitals en les dinàmiques d’ensenyament-aprenentatge. No només amb l’objectiu d’assimilar l’escola al món que infants i joves es troben fora dels centres i possibilitar així que desenvolupin les seves competències digitals, sinó també amb la voluntat d’aprofitar […]

Vols estar al dia de tots els nostres projectes?
Implica’t en el canvi educatiu a Catalunya. Et farem arribar articles, propostes i informació perquè no et perdis res.