Video
Seminari web: Resiliència, caràcter, perseverança i competències socioemocionals
En aquest seminari en línia (webinar) ens interroguem sobre com pot l’escola contribuir al desenvolupament de les competències socioemocionals, unes competències que semblen correlacionar amb trajectòries educatives i vitals d’èxit. Per això, ens preguntem:
- Què ens cal saber sobre les competències socioemocionals a l’escola?
- Quines estratègies serveixen per a treballar les competències socioemocionals als centres educatius? Quines són especialment útils per a l’alumnat amb dificultats socials?
- Com pot avaluar-se l’adquisició d’aquestes competències? Com saber si s’han adquirit?
- La resiliència pot ser un recurs estratègic contra l’abandonament escolar? Com fer-la servir com una eina clau per a millorar l’aprenentatge de l’alumnat especialment en risc d’exclusió?
- Quines estratègies poden desenvolupar els centres educatius per acollir, acompanyar i enfortir els nois i noies afectats per traumes importants (emigració, guerra, un accident, pèrdua d’un ser estimat, maltracte, assetjament escolar…)?
La Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya us conviden a aquest webinar conduït i moderat per Ismael Peña-López , que comptarà amb la participació dels experts següents:
– Anna Forés Miravalles, experta en resiliència i neurodidàctica. Doctora en Filosofia i Ciències de la Educació i Llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona.
– Rafael Bisquerra Alzina, catedràtic d’Orientació Psicopedagògica a la Universitat de Barcelona (UB) i director de diferents màsters i llibres en Educació Emocional.
– Jordi Grané, autor del llibre La resiliencia. Crecer desde la adversidad i Cap de Gabinet de la regidoria de Familia, Infància, Usos del Temps i Discapacitats en l’Ajuntament de Barcelona.
– Coral Regí, directora de l’Escola Virolai de Barcelona, un centre educatiu que va introduir la resiliència a l’aula.
El seminari web té prevista una durada aproximada de 60 minuts. Tindrà lloc en obert i online a www.debats.cat. L’accés al mateix serà gratuït i també podràs participar-hi via Twitter amb el hashtag #debatseducacio
Us hi esperem!
Quan? 15/09/2016 de 18 h a 19 h (GMT 1).
On? Allà on tinguis un dispositiu connectat a Internet.
Acte en línia gratuït i obert a tothom.
Inscriu-t’hi i no t’ho deixis perdre!
Autors

Vols estar al dia de tots els nostres projectes?
Implica’t en el canvi educatiu a Catalunya. Et farem arribar articles, propostes i informació perquè no et perdis res.