Xavier Chavarria

Xavier Chavarria
Xavier Chavarria (Barcelona, 1954) ha treballat com a inspector escolar des de 1990 fins a la seva jubilació l’any 2020 (els darrers 15 anys com a inspector en cap). Feina que ha compatibilitzat amb la docència universitària (UB: 2000-2012; UOC: des de l’any 1998). Actualment, segueix ensenyant a temps parcial a la UOC i és docent de la Universitat d’Andorra.
Els seus principals camps d’investigació i publicacions són l’Avaluació d’Escoles, Programes i Professorat, així com la Capacitació dels directors. Ha estat involucrat en diferents projectes europeus relacionats amb l’abandonament escola, l’avaluació dels resultats socials de l’educació, i l’avaluació escolar.
És llicenciat en Pedagogia, Geografia i Història, Dret, Ciències Polítiques i Sociologia, i Filologia. Té un doctorat en Ciències de l’Educació i dos mestratges en Supervisió i Avaluació en Educació, i, Formador de formadors.
Ha participat en molts congressos i reunions professionals, presentant treballs a nivell nacional i internacional. Ha publicat molts articles i més de 15 llibres, en relació amb el seu camp d’especialització.
Ha estat president de l’European Forum on Education Administration
(EFEA).
Contacta'm:
Publicacions
/Publicacions relacionades
Actes
/Actes relacionats

11/10/2016 08:00h - 13:00h
Habilitats socials, emocions i actituds d’aprenentatge: com treballar-les i com avaluar-les
Habilitats socials, emocions i actituds d’aprenentatge: com treballar-les i com avaluar-les Sabem avui que al costat de les competències cognitives “clàssiques”, relacionades amb àrees com les matemàtiques o la llengua, existeix un altre conjunt d’habilitats de gran rellevància per al desenvolupament personal i les oportunitats socials dels infants i els joves del segle XXI. Parlem […]

14/05/2018 07:00h - 12:00h
JORNADA: El com, el què i el per a què de l’avaluació de l’alumnat: evidències i propostes
Sovint associem l’avaluació de l’alumnat a la valoració que el professorat fa dels seus nivells competencials al final d’un període més o menys ampli (unitat didàctica, semestre o curs), sigui a través de proves escrites, exàmens orals, treballs individuals o activitats grupals, entre d’altres instruments. Sempre des d’un plantejament qualificador i finalista. Tanmateix, fa temps […]