Educació Demà és una iniciativa de la Fundació Jaume Bofill que neix amb l’objectiu de potenciar l’ecosistema d’innovació educativa de Catalunya, un espai de confluència d’idees, converses, accions, projectes, persones i organitzacions orientades a la millora i transformació de l’educació.
El projecte posa al teu abast 4 eines clau que tenen la innovació educativa com a fil conductor:
- Qui és Qui. El mapa de la innovació educativa de Catalunya: Xarxa de coneixement, oberta, fiable i precisa on trobaràs la identificació i descripció dels principals agents d’innovació educativa del país. T’ofereix en format digital una visió integral de qui són els innovadors, les organitzacions d’innovació i les experiències innovadores en educació a Catalunya. Inscriu-t’hi, navega-hi i explora tots els perfils d’innovació que conté!
- Tendències. Coneix i aprèn com transformar l’educació: Cada tendència educativa es treballa des de 2 tipus d’accions complementàries:
Camp Base. Seminaris per explorar reptes educatius: Espais presencials i online on podràs conèixer i aprofundir sobre les principals tendències de canvi educatiu que impacten en el present i futur de l’educació. T’explicarem en què consisteixen aquestes tendències, què t’aporten de nou i quins reptes et proposen en el teu dia a dia. Els seminaris estan conduïts per un expert en cada tendència i l’acompanyen els protagonistes de moltes experiències pioneres i demostratives de la mateixa a Catalunya. Inscriu-te i descobreix-les!
Edulab. Laboratoris d’idees, solucions col·laboratives: Workshops presencials orientats a l’acció (how to do) vinculats a les tendències de canvi explorades als seminaris. Mitjançant els tallers pots aprendre a com implementar els principals elements de cada tendència de forma pràctica i a co-crear noves pràctiques educatives amb d’altres actors. Vine i viu la innovació en directe!
- Crides. Mobilitza’t per l’educació i suma’t a l’acció: Espai en el que et demanem que et sumis a l’acció i que ideïs i apliquis solucions a reptes educatius concrets de manera col·laborativa. Volem que participis activament i que contribueixis en la definició de respostes a necessitats educatives actuals. Per a fer-ho t’oferirem diversos instruments d’acompanyament i orientacions. T’interessa ser un motor d’innovació? Participa-hi!
- Edcamps. Comparteix aprenentatges: Trobades de converses i aprenentatge col·laboratiu entre persones interessades en l’educació, autogestionades, gratuïtes i obertes. Vols formar part d’un moviment internacional de transformació educativa? Suma’t a la conversa!