Video
A criar fills se n’aprèn? Què en podem aprendre dels programes que milloren les capacitats parentals
Síntesi de l’#aulabofill “A criar fills se n’aprèn? Què en podem aprendre dels programes que milloren les capacitats parentals”. Intervenen: Sílvia Blanch, coordinadora del Grau d’Educació Infantil de la Universitat Autònoma de Barcelona i co-autora de l’Informe Breu “A criar fills se n’aprèn? Una anàlisi de programes que enforteixen les capacitats parentals”; Agnès Barba, directora de l’Escola dels Encants de Barcelona; Lluís Pallejà, vocal d’èxit educatiu i president territorial de Tarragona de FAPAC; Adela Camí, directora general d’Eduvic i vocal de la junta directiva de FEDAIA, i Jordi Plana, Gerent de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona.
Quines competències parentals exigeix la societat actual a les famílies? Què entenem per criança positiva? Què ens aporta de nou i per què cal implementar-la? Quines iniciatives estan donant suport i orientació a pares i mares? Què és el que funciona i el que no d’aquestes experiències? A quines famílies s’han de dirigir el programes de parentalitat positiva? Des de quin vessant, reparador o preventiu? Com a política pública o com a iniciativa particular? Quins agents hi poden donar suport? Quina aportació pot fer l’escola i els mestres per tal de contribuir-hi?
En aquest acte es va debatre sobre aquestes qüestions i es va convidar als assistents a participar en tallers de petit format basats en problemes pràctics, per a compartir idees, aportar experiències i compartir inquietuds, que van ser dinamitzats pels propis ponents. A part, durant l’aula es va presentar l’informe: “A criar fills se n’aprèn? Una anàlisi de programes que enforteixen les capacitats parentals”. Fundació Jaume Bofill, col·lecció Informes Breus, núm. 57, de Sílvia Blanch i Gemma Badia.
L’estudi descriu i analitza el marc conceptual del que implica la criança positiva, desgrana els elements cabdals d’allò que significa ser un bon pare o una bona mare avui aportant els què, els com i els per què en base a l’evidència científica més actual. En aquest aspecte, analitza l’efectivitat de diversos programes de criança positiva centrant-se en aquelles pràctiques més reeixides, tant a nivell nacional com internacional, per tal de proporcionar informació rellevant sobre el seu contingut i avaluació. Com a exemple de país, exposa els resultats de l’avaluació del programa d’abast català Créixer en Família de la Generalitat de Catalunya.
Relacionats
Autors

Vols estar al dia de tots els nostres projectes?
Implica’t en el canvi educatiu a Catalunya. Et farem arribar articles, propostes i informació perquè no et perdis res.